Blog

De voordelen van het beoefenen van yoga zijn eindeloos!

Ik ben blij een top 10 met je te delen.

VERBETERT FLEXIBILITEIT, STERKTE HOUDING:

Dagelijkse yogapraktijk zal helpen je spieren uit te rekken en te versterken. Populaire houdingen zoals de plank zullen tegelijkertijd werken aan het versterken van je armen, benen, schouders en buikspieren.

Je hoeft niet super flexibel te zijn om yoga te beoefenen, de schoonheid van yoga is dat het op alle niveaus kan worden beoefend.

Als je een paar minuten per dag houdingen uitoefent zoals de krijger of de naar beneden gerichte hond, voel je al snel dat je echt het verschil voelt in je flexibiliteit, of je nu al behoorlijk krom bent of niet.

BETERE ALLROUND FITNESS:

Yoga geeft je alles wat een sportschool kan, maar dan op een vreedzame, veilige en meer holistische manier.

Combineert aspecten van cardio-, functionele en krachttraining in één.

GEWICHTSVERLIES:

Een dagelijkse zachte yogabeoefening zal het metabole systeem van brandstof voorzien en helpt bij het verbranden van vet, wat leidt tot gewichtsverlies.

Dagelijkse yoga kan ook helpen om de hormonale balans in je lichaam te herstellen, waardoor je lichaamsgewicht kan worden genormaliseerd.

Niveaus van cortisol, het hormoon dat vrijkomt als reactie op stress en een lage bloedglucoseconcentratie, zullen worden verlaagd, wat leidt tot minder overeten.

Versterkt de algemene verbinding tussen geest en lichaam en helpt u effectiever om te gaan met onaangename emoties dan naar voedsel te zoeken om die gevoelens te onderdrukken.

VERGROOT UW ENERGIE:

Just a few minutes of yoga every day will provide that much needed energy boost in our busy lives and will keep us fresh for longer

Yoga, with its unique synergy of body and breath work, is perfect when your reserves are running low.

Daily yoga practice will awaken the main energy centres (called chakras) in our body. Great poses for extra energy are those that extend the spine, such as the tree pose, allowing energy to circulate throughout the whole body, and poses that open the chest, like the cobra pose, encouraging the intake of more breath.

REDUCE STRESS:

Veel werkplekken bieden nu yogalessen voor de lunch aan omdat het is aangetoond dat yoga een verbazingwekkende stressbuster is.

Elke yogapraktijk, zelfs een korte dagelijkse, moet uit drie elementen bestaan; poses, ademhaling en meditatie. Studies hebben aangetoond dat mensen die regelmatig alle drie de elementen beoefenen, beter in staat zijn hun hartslagvariatie (HRV) te reguleren. Dit betekent over het algemeen dat hun hartslag lager is, waardoor het lichaam in staat is om op een flexibelere manier op stress te reageren.

ADEM HET BETER:

Ademhaling diep en rustig is een essentieel onderdeel van elke yogabeoefening.

Yogische ademhalingstechnieken (genaamd pranayama) richten zich op het proberen de ademhaling te vertragen en volledig te ademen vanuit de put van je maag naar de top van je longen.

Ze hebben ook een aantal geweldige bijwerkingen, waaronder een verhoogde longcapaciteit en meer ademvolume (de totale hoeveelheid lucht die je longen op elk moment kunnen vasthouden).

WEES GELUKKIGER:

Maakt je emotioneel sterker en gelukkiger persoon.

Het beoefenen van regelmatige yoga en meditatie resulteert in hogere serotonineniveaus (het gelukshormoon). Slechts 15 minuten yoga per dag kan de chemie van je hersenen veranderen en je humeur verbeteren.

WORDEN MEER BEWUST:

Yoga en mindfulness gaan hand in hand. Bij het beoefenen van yoga, zal je je bewustzijn verplaatsen naar de gewaarwordingen, gedachten en emoties die bij een bepaalde pose horen. Dat bewustzijn zal de geest terugbrengen naar het huidige moment – het belangrijkste doel van opmerkzaamheid – waar het gelukkig en geconcentreerd kan blijven.

Het beoefenen van mindfulness heeft blijvende fysieke en psychologische voordelen die erg in de lijn liggen van de voordelen van yoga. Je zult je meer kalm en ontspannen voelen, en minder stress en angst. Je ervaart een hoger niveau van energie en enthousiasme en meer zelfvertrouwen en zelfacceptatie.

CONCENTRATIE VERBETERT:

Yoga houdingen en meditatie vereisen dat je je concentreert op je ademhaling. Dit proces van observeren van je adem kalmeert je geest en maakt je meer mentaal ontspannen. Als gevolg van deze mentale stabiliteit, zult u zich meer kunnen herinneren en vasthouden. Mediteren gedurende slechts enkele minuten in de ochtend kan resulteren in een betere concentratie gedurende de dag.

Het proces van observeren van je adem kalmeert je geest en maakt je meer mentaal ontspannen.

Door mentale stress en fysieke spanning te verminderen, kunnen we ons gemakkelijker herinneren en meer georganiseerde gedachten hebben. Verbeterde cognitieve functie vindt plaats wanneer we in staat zijn om onze geest te zuiveren en te vernieuwen. Vanuit een plek van vrede en rust kunnen we onze mentale faciliteiten efficiënter gebruiken. Over het algemeen kun je door mentale stress en fysieke spanning te verminderen door dagelijkse yoga, je scherper denken en meer georganiseerde gedachten hebben.

LEEF LANGER:

Zoals je nu weet, zal dagelijkse yoga je helpen om je conditie te verbeteren, je hartslag te regelen, je stressniveaus te verlagen en je een gelukkiger persoon te maken. Al die elementen kunnen waardevolle jaren aan je leven toevoegen.

Het is ook bekend dat yoga het risico op hartaandoeningen verlaagt, en het vermindert het tempo van je ademhaling dat direct gekoppeld is aan een langere levensduur. Recente studies hebben aangetoond dat het meditatie-element van yoga het proces van veroudering kan vertragen door de telomeren (caps) aan het einde van onze chromosomen te beschermen.

Dus geen excuses meer!

Ga er gewoon voor.

Leave a Comment:

× Questions? I am happy to help you!