Blog

“Yoga is de beheersing van de geest, zodat deze geen enkele vorm aanneemt.”

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’.
Yoga is meer dan 4000 jaar geleden in India ontstaan.
Het was een manier om een ​​diepere staat van meditatie te bereiken.
In feite is er niet veel veranderd in de tijd van 4.000 jaar, want zelfs nu is dat de kern van yoga.

Veranderingen in relatie tot het verleden zijn zeker ook aanwezig. Anders dan in het verleden, wordt de eenheid van lichaam en geest nu vooral gezocht (en gevonden) in een combinatie van ademhaling, lichaamsbeweging en concentratie.

ASANAS:

Yoga leert ons lichaam en geest, en om geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen (Asanas) bieden kracht en energie en zorgen voor een algeheel aangenaam gevoel van ontspanning. Juist in onze hectische 21ste eeuw is yoga een goede manier om rust en ontspanning toe te staan. Geen wonder dat yoga de laatste jaren zo populair is geweest.

BALANS:

Iedereen die yoga beoefent op welk niveau dan ook, zal veranderingen aanbrengen in zijn of haar gemoedstoestand. Je zorgt ervoor dat je geest meer in balans is en je ervaart minder emotionele druk.

EENVOUDIG:

Mensen die niet bekend zijn met yoga, hebben soms het idee dat yoga vooral gaat over het doen van gecompliceerde en ongemakkelijke fysieke oefeningen.
Het tegenovergestelde is waar.
Natuurlijk zijn er veel asana’s die de nodige kracht en behendigheid nodig hebben, maar degenen die met yoga beginnen, merken al snel dat de meeste klassieke yoga-oefeningen redelijk eenvoudig uit te voeren zijn.

VOOR WIE:

Yoga is voor iedereen. Voor kinderen, voor jongeren, zwangere vrouwen, volwassenen en ouderen. Iedereen doet het. Over de hele wereld. En weet je waarom? Yoga werkt!

Dus redenen genoeg om het te oefenen.

Leave a Comment:

× Questions? I am happy to help you!